luni, 19 iulie 2010

Balsam pentru piele uscata

Baza pentru orice reteta de balsam sau unguent, o reprezinta ceara de albine pura. Mai mult, balsamul de buze/coate/calcaie poate fi foarte simplu preparat cu ceara si diverse uleiuri.



Preferatul meu: Balsam de buze cu efect de volum.




Ingrediente:

- Ceara de albine
- Ulei de masline
- Unt de cocos
- Ulei de susan
- Ulei esential de scortisoara
- Scortisoara pulbere si nucsoara
- Miere
- Vitamina E

Deoarece scortisoara si nucsoara stimuleaza circulatia, buzele se inrosesc si apare o senzatie usoara de intepatura imediat dupa aplicare. Mierea are un efect hidratant, dar cel mai important este ca in lipsa altor arome sintetice, poate fi adaugata in reteta pentru gustul sau dulce. De altfel, daca nu este creat cu scopul aplicarii pe buze, balsamul poate fi transformat intr-un excelent unguent pentru calcaie, efectul termoactiv nemaifiind atat de puternic resimtit.

2 comentarii:

  1. Ceara e intradevar baza oricarui unguent, insa uneori combinatia de ceara de albine cu uleiuri mi se pare insuficienta ca hidratare, in special iarna...am adaugat ulei de ricin si de cocos, dar inca mai incerc, pana la reteta perfecta pentru piele foarte uscata. Nu irita totusi scortisoara pe buze? Spor.;)

    RăspundețiȘtergere
  2. pentru un plus de hidratare, uleiul de ricin mi se pare cel mai util si simplu de procurat ingredient. Scortioara irita putin pielea buzelor, insa depinde in ce cantitate o adaugi. In orice caz, senzatia de iritare dispare si buzele raman doar putin rosii.

    RăspundețiȘtergere